Att Köpa Katt

Om du är intresserad av att köpa en katt från S*Ullstrumpans vill jag att du läser igenom detta:

 

Vi kommer att sälja våra kattungar som "sällskapskatter" då vi aldrig kan garantera att en kattunge är en blivande avels- eller utställningskatt. Vill du/ni ha en katt att ställa ut så hjälper jag gärna till att välja den katt som har bäst förutsättningar för det. Jag säljer i första hand katter tänkta till avel till registrerade uppfödare, men planerar du att starta en ny uppfödning och vill bedriva seriös avel är du självklart välkommen att kontakta mig. Inga katter från mig skall användas i blandrasavel.

För mig är ett ömsesidigt förtroende vid kattköp viktigt och jag vill inte att någon kattunge ska gå i avel som inte var tänkt att göra det/håller måttet för det.

Jag vill att en kattunge från mig ska ha sällskap (av matte- och/eller husse, en kattkompis eller hundkompis) och inte lämnas ensam hela dagarna.

Om katten av någon anledning skulle behöva omplaceras är min önskan att jag som uppfödare kontaktas och jag hjälper isf gärna till att hitta en ny familj. Oavsett vill jag veta vart katten hamnar

Mina kattungar får när de blivit 6 veckor gamla en egen liv- och veterinärvårdsförsäkring i Agria. Denna försäkring kan sedan övertas av den nya ägaren. Jag vill att mina kattungar även fortsättningsvis hålls försäkrade även om det är i ett annat bolag än Agria.

Vi använder Sveraks köpekontrakt och eftersom alla säljs till "sällskap" är det samma pris (undantag om det är en kattunge med någon defekt, den säljs till reducerat pris) Jag tar 12000 kronor * för mina kattungar. Ev pass och rabiesvaccin bekostas av köparen.

Jag tar inte emot några intresseanmälningar utan rekommenderar om intresse för en kattunge finns att följa uppdateringarna på vår hemsida. Jag kommer när kattungarna är runt 5 veckor (senast) att skriva ut om de är till salu och då går det bra att höra av sig. Jag har inget kösystem utan förbehåller mig rätten att välja det hem som är bäst lämpat för kattungen. När kullen är runt 6 veckor är dom redo att ta emot besökare.

Man kan boka/tinga en kattunge när man varit här och tittat. Jag tar 2000 kr i "tingningsavgift" (har höjt den från och med kull D2) som inte återfås om man inte fullföljer köpet. När tingningsavgiften är betald är kattungen bokad och ett tingningssavtal skrivs. Det är en trygghet för dig som kattköpare att veta att kattungen är "din" och inte kan säljas till någon annan. Man kan som köpare ångra sig även sedan tingningsavgiften betalts men avgiften får man inte tillbaka. Den ska täcka en ev ny besiktning och annonsering. 

Mina kattungar avmaskas inte på rutin. Däremot testar jag med avföringsprov "kolla masken" och är det negativt avmaskar jag inte.

Läs gärna "Att tänka på vid köp" på Birmasällskapets hemsida här

 

OM AVEL

Vi kommer att i möjligaste mån att följa birmasällskapets avelspolicy. Läs mer om Birmasällskapets avelspolicy här samt Brittsällskapets rekommendationer inför avel vilket kan läsas här

Vi har absolut inget emot att sälja kattungar som ska gå i avel, varken honor eller hanar. Jag lämnar dock inga garantier utan de säljs till "sällskap" (till samma pris som en sällskapskatt) Sätter heller inga restriktioner då jag anser att det inte gynnar aveln. Jag vill inte heller att en katt som sålts till avel säljs vidare/omplaceras fertil.

I priset ingår förutom det obligatoriska (stamtavla, vaccinationsintyg och veterinärbesiktningsintyg):

Mat som kattungen är van att äta

En filt som luktar mamma & syskon

Ett litet fotobok från uppväxten

Några leksaker

Information om kattungen

Tips & råd

/img_0852.jpg

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)