Om Oss

 

 

 

Hej!

Jag heter Anna Maria (kallas Ia) och jag bor i ett rosa hus i Lindesberg tillsammans med min man. Här bor också katterna Chanel (Helig Birma), Blixtra & Edith (Brittiska långhår) samt hundarna Sally, Ezter & Wilma (Amerikansk Cocker Spaniel)

 hjarta.jpg

   Jaffa & Prillan juli-2013

 

Historik:

Min första raskatt var en birma som jag köpte 1992. Det var en ren slump, vad jag egentligen ville ha var en "misslyckad" perser med lång nos. Hur som helst, jag såg en annons i en tidning om en birmakattunge. Jag åkte dit och tittade och blev fast. Jag hade slutat röka och på det sättet sparat ihop till en raskatt. Katten hette Vinsbobäckens Baronessa och hon var blåmaskad. Hon blev kallad "Smockan". Hon fick sin första kull sommaren -93 och därmed var de första Ullstrumporna födda. Pappa till den kullen var Vinsbobäckens Pavarotti. Jag behöll en lila hane vid namn S*Ullstrumpans Amadeus och lämnade ut en blå hona S*Ullstrumpans Anisette på foder. Amadeus blev pappa till 13 kattungar, däribland EC Citizens Umberto Uno (c). Anisette fick bara en kull, där jag sparade Chirå. I "Smockans" andra kull med GIC S*Backkaras Hector (d) behöll jag "Bettan". Katterna som bodde hemma var Bettan, Chirå och Casper (S*Remiz Imer Igismund). Senare tillkom Tootie (min röda import) och Linus. Ullstrumpans birmor hade fram till år 1999 haft 18 kullar.

Brittiskt långhår kom in i vårt liv när Mango flyttade in år 2015. Då vi på kort tid förlorat tre birmor på tok för tidigt kändes det inte aktuellt med en ny birma. Jag har alltid sagt att om jag någon gång ska skaffa en annan ras så ska det vara ett brittiskt långhår. Från oktober-17 är rasen dessutom helt godkänd och får ställas ut i Sverak.

Klicka här så kan du se alla S*Ullstrumpans kullar

Jag är medlem i Brittsällskapet och i NERK (Nerikes kattklubb)

Blev godkänd som diplomerad uppfödare inom SVERAK 2013-11-21

Registrerat stamnamn S*Ullstrumpans 1994-06-30

Lite mer om mig:

Jag är född och uppvuxen i Göteborg, flyttade som 18-åring till Vindeln (6 mil norr om Umeå) läste in gymnasiet och fritidsledarlinjen. Kom till Kopparberg 1985 och har bott där (förutom 1½ år då jag bodde i Lindesberg i samband med en skilsmässa) fram tills jag flyttade till LIndesberg sommaren år 2013. Hösten 2019 flyttade jag till Ramsberg. Jag har fem söner och alla är nu vuxna.

Jag har jobbat med både ungdomar och vuxna som har missbruksproblem och vårdas enligt LVU (Lagen om vård av unga) och LVM (Lagen om vård av missbrukare) på statliga institutioner (SiS)

Vid sidan om mitt arbete har jag utbildat mig till beroendeterapeut och blev klar i december 2013.

 

img-9381.jpg

Jag och Yullan december-2018

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)