Ä-kullen är född

Nu är dom här, Divas små och vår Ä-kull!

De föddes igår kväll (Dag 63) mellan klockan 22.29-23.34. På en timme födde hon fem kattungar. Allt gick snabbt och utan komplikationer. Jag fick hjälpa till och navla av den sista men annars skötte Diva allt själv. För att vara dag 63 tycker jag att de hade bra vikter. Först ut kom en svart/vit hane på 111 gram. Han föddes kl 22.29. Klockan 22.45 kom tvåan, en svart/vit tjej på 90 gram. Kl 23.04 kom trean, en stor röd/vit hane som på direkten skrek och var väldigt aktiv. Han vägde 115 gram. Sju minuter senare, kl 23.11 kom fyran. En svartpadda på 98 gram. Kl 23.34 kom den femte och sista ungen, en röd/vit hane på 98 gram.

Diva vill ha mig nära när hon ska föda, jag får sitta och "hålla tass" vilket jag gjorde. Hon hade under dagen letat på och provlåg tunnan i klösträdet på atanen. Jag gjorde i ordning en till bolåda åt henne förra veckan eftersom hon visat noll intresse för den som stod färdigbäddad i "kattrummet". Den extra bolådan ställde jag i vardagsrummet. Hon lade sig i den vid 20-tiden i går kväll efter att flertalet gånger varit där och "bäddat". Först vid 21-tiden såg jag att hon hade värkar och jag kunde även tydligt känna dem. När hon var klar fick hon lite äggula och druvsocker. Jag lade mig på soffan bara någon meter ifrån henne och somnade till slut.

Inatt har jag inte ens hört ungarna pipa. Jag vägde dem i fm (12 timmar gamla) och de hade ökat i vikt alla fem, mellan +1-10 gram.

Du kan följa Ä-kullen under Ä-kull

/1.jpg

/2.jpg

/3.jpg

/4.jpg

/5.jpg

/6.jpg

/7.jpg

/8.jpg

/9.jpg

Vill du bli informerad om senaste nytt med ett Nyhetsbrev?

 blogglista.se

Klicka gärna på "Blogglista-knappen" så hamnar vår sida högre upp ;-)

26 Jun 2018

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)