Äntligen här - vår C2-kull

Det har varit 2 påfrestande dagar.... dessutom årets två varmaste dagar.... men nu är dom här och det slutade bra! Jag är så lättad och så lyckligt glad över alla Divas små <3

Diva började gårdagen (dag63) med att inte lämna mig ur sikte. Jag försökte på förmiddagen att gå ut och sätta mig i solen men hon protesterade med ett ihållande mjaaaaaauuuuuu. Hon hade småvärkar under förmiddagen, höll sig i min närhet och försvann jag skrek hon. På eftermiddagen tilltog värkarna och jag var 100% säker på att hon skulle få kattungar innan dagen var slut. Hon låg i bolådan, flåsade och morrade till.... värkar hade hon men några krystvärkar kom inte. Hon varvade mellan bolådan och toalådan i källaren (svalt & skönt men inte så lämplig att föda i). Fram emot 23-tiden hade inga krystvärkar kommit och det såg ut som om värkarbetet avstannat. Diva låg ömsom på golvet eller på mig. Jag har halvsuttit i soffan och sovit i 20 minuters etapper under natten för att ha koll.

I morse (dag 64) hann jag bara dricka kaffe så lade hon sig i bolådan, klockan var runt 7-tiden. Hon hade svårt att komma till ro och reste sig och gick därifrån emellanåt. Hon åt mat, lade sig i toalådan, mjaaaauuuade högljött och gick tillbaka till bolådan. Runt 9-tiden kunde jag se de första krystvärkarna.... men lite oregelbundet. När klockan blev 10 och det fortfarande inte hänt något förberedde jag mig mentalt på att få åka med henne. Antingen låg en unge och blockerade eller så var den död! Vart skulle jag åka? Kumla (7 mil), distriktsveterinären (3 mil) men de brukar inte ta emot mig ...... men om FirstVet ringer dit då har jag fått komma.... jag ringer FirstVet först..... men hundarna måste få komma ut och kissa (tur man har stor inhängnad tomt).

När jag kom in igen var Diva inte i bolådan.... hon låg i toalådan i källaren. Jag bär upp henne för att kunna visa henne när jag pratar med FIrstVet. Diva protesterar när jag bär upp henne och jag ser lagom tills jag ska lägga ner henne i bolådan att första ungen är på väg.... det blev inget telefonsamtal till FirstVet :-D

Klockan 11.10 föds unge nummer 1, en svartpadda med vitt, 103 gram. Nummer 2 kommer klockan 11.31, en svart/vit med mycketvitt, 114 gram och den största. Redan klockan 11.44 kommer nummer 3, en helvit? Nej, troligen en blåpadda med vitt, 98 gram. Nio metuter senare kommer nummer 4, en röd/vit hane på 107 gram. Diva är duktig, hon navlar av och äter upp moderkakorna men hon har inte så bråttom så jag får hjälpa till lite att få ungarna torra. Hon gör nu en liten paus och jag hinner bädda torrt i lådan.

Klockan 12.37 kommer nummer 5, en svart/vit med en vikt på 105 gram. Den sista föds klockan 13.22 och den är helsvart med en vikt på 107 gram. Sista moderkakan plockade jag bort för Diva, hon hade ju ätit fem!

Vid 14-tiden bäddar jag rent och torrt åt ungarna och ett underbart lugn infinner sig <3

Så, välkomna Ullstrumpans C2-kull - jag är så glad och tacksam över dessa ungar!!!

Diva har värkar:

/img_4998.jpg

Andas med öppen mun och morrar till emellanåt:

/img_5003.jpg

Här är nummer 1, svartpadda med vitt:

/img_5017.jpg

Nummer 2, svart & vit:

/img_5020.jpg

Nummer 3, blåpadda? med vitt:

/img_5022.jpg

Nummer 4, röd & vit:

/img_5023.jpg

Fyra födda:

/img_5030.jpg

Nummer 5, svart & vit:

/img_5041.jpg

Nummer 6 och sisten, en svart:

/img_5046.jpg

Diva är klar:

/img_5050.jpg

Lugnet infinner sig:

/img_5052.jpg

Ullstrumpans första britt med dilusionsfärg - blåpadda (ev lila?)

/img_5056.jpg

Alla 6:

/img_5060.jpg

Alla 6:

/img_5067.jpg

Jag missade att vara ute i solen men jag fick uppleva något fantastiskt istället ;-)

Vill du bli informerad om senaste nytt med ett Nyhetsbrev?

 blogglista.se

Klicka gärna på "Blogglista-knappen" så hamnar vår sida högre upp ;-)

1 Jun 2020

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)