Att omplacera

Jag har aldrig tyckt om tanken på att omplacera någon katt för att den gjort sitt i aveln, för att den inte håller måttet eller för att göra plats åt en annan katt.

Men.... ska man hålla på med uppfödning utan att ha katter utplacerade hos fodervärdar och inte vill ha en för stor kattgrupp så kan man hamna i ett läge där man måste bestämma sig. Syftet med de parningar jag gör är ju att få fram bra, snygga och friska katter. Skulle katten med stort K, den som har det lilla extra dyka upp vill jag ju ha möjligheten att kunna behålla den.

Katten är inget flockdjur och för mig finns en gräns på max fem katter som får gå tillsammans. Jag vill inte ha mina katter uppdelade i grupper utan jag vill att de ska bo med oss i familjen och tillsammans. Det viktigaste trots allt är ju att katterna har det bra, trivs och bor i en familj som ödslar kärlek och omtanke om dem.

Jag har tidigare skrivit om varför jag valde att försöka omplacera Izor. Det rätta hemmet dök upp, ja faktiskt två hem. 

Helt plötsligt har jag omplacerat två katter, hur gick det till? När Sylvia och hennes man skulle hämta Izor så fastnade Sylvia för Prillan. Det blev ett snabbt beslut att låta henne flytta hem till Sylvia och hennes familj på prov. Prillan är världens goskatt och knäkatt och om hon trivs kommer hon att få det kanon där. Själv känner jag mig både ursel och taskig men hur det en är så är det viktigaste att katterna har det bra.

Izor fick flytta till Agneta, en gammal arbetskompis till mig. Där får han all uppmärksamhet och blir behandlad som en prins.

/img_5187.jpg

 

Vill du bli informerad om senaste nytt med ett Nyhetsbrev?

 blogglista.se

Klicka gärna på "Blogglista-knappen" så hamnar vår sida högre upp ;-)

 

28 Apr 2016

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)