Det gick åt fanders :-(

Det som skulle bli Chanels sista kull blev ingen kull alls! Jag är så ledsen och förtvivlad och just nu har jag ingen lust alls med uppfödning.

Chanel var idag på dag 68. Inget konstigt alls då det är inom det "normala". Hon har dessutom vid sina tidigare kullar fött på dag 66-70.

Chanel har hållit sig till mig de sista dagarna, hon brukar annars föredra att ligga i min säng under dagen och sova men nu har hon varit runt mig. Igår kväll låg hon i soffan bredvid mig och jag hade handen på hennes mage. Jag kände tydligt hur det rumlade runt där inne. I morse gick jag upp tidigt, strax efter klockan 06 för att titta till henne. Hon låg vid min kudde som vanligt. Jag satte mig med en kopp kaffe framför nyhetsmorgon och Chanel lade sig bredvid. 

Strax efter klockan 8 gick hon sin väg och lade sig i bolådan. Klockan 8.34 såg jag att hon hade värkar. Klockan 8.49 födde hon fram en dödfödd unge. Jag fattade på en gång att den var död, den kom ut utan hinnor och rörde sig inte. Jag tog den och gnuggade, försökte göra hjärtkompressioner med två fingrar samt inblåsningar men kattungen var död. Chanel navlade av den och åt upp moderkakan. Hon slickade på ungen och lade sig sedan över den. Bara 11 minuter senare kommer en unge till, även den död. Den låg i sina hinnor och var aningen svullen vilket tyder på att den varit död längre tid än den första. 

Sedan vart det lugnt i bolådan, Chanel hade inga fler värkar utan lade sig ner med magen upp. Hon fick lite kmr med äggula och hon låg kvar i bolådan någon timme.

Båda kattungarna var hanar, den första vägde 98 gram och den andra 64 gram. 

Det kändes som att hon var klar. Jag tvättade rent henne i baken och hon följde med ner till de andra katterna. Hon har varit väldigt omhändertagande mot Blixtra och tvättar på henne tills Blixtra tycker det blir för mycket och går. Jag har känt på Chanel och jag kan inte känna att hon har något kvar i magen. Jag kommer att hålla koll på hennes mående och eftersom jag tvättat rent henne kommer jag se om hon blöder/eller får flytningar.

/f89d95f0-c097-4ebe-a981-c4d00c9a487e.jpg

 

Varför var dom döda? Jag tror att hon gick för länge med sina kattungar men det spelar ju ingen roll egentligen att spekulera....

Nu ska Chanel bli kastrat och pensionär, hon fyller faktiskt 7 år i juni. Med det kommer jag inte att ha någon fertil birma och då kommer det inte heller att födas några fler birmakattungar.

Det här är baksidan med uppfödning! Det är sådant här man inte vill vara med om, sådant här man fasar för och som gör en så ledsen och förtvivlad. Vill jag verkligen utsätta mig för denna risk någon mer gång?

Det är även när det händer tråkiga saker jag faktiskt funderar på om det är värt att alltid dela med mig när det gäller min uppfödning genom att alltid uppdatera vad som händer här? Det är även jobbigt när man gått ut och berättat att det väntas kattungar och så blir det inget.... men.... det är det här som är verkligheten för uppfödare, ibland (och för det mesta) går det bra och tyvärr ibland inträffar det tråkiga saker :-(

OBS! OBS! OBS!

Längst ner på denna sida finns bilder på de dödfödda

 

 

Vill du bli informerad om senaste nytt med ett Nyhetsbrev?

 blogglista.se

Klicka gärna på "Blogglista-knappen" så hamnar vår sida högre upp ;-

 

OBS!!!!

Här kommer bilder på Chanels två dödfödda hanar

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

 

/05682bdd-1a95-43c8-bbd8-25bd507787af.jpg

/img_4634.jpg

 

 

5 May 2020

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)