Djursjukhuset tor

Chanel mådde inte bra efter de två sista ungarna. Hon tvättade sig inte och hon gick ifrån boet. Chanel lämnar inte sina ungar första dygnet i vanliga fall men nu gick hon ner på nedervåningen och lade sig på golvet. Jag bar upp henne men hon ville inte ligga i bolådan med ungarna. Jag saknade moderkakan till sista kattungen och funderade på om hon kunde ha den kvar? Jag ringde Djursjukhuset i Kumla och jag fick komma dit. Tempade Chanel innan men hon hade ingen feber, 38,8 grader.

Jag förberedde resan med värmedyna i transportboxen. Chanel blev obstinat när jag skulle stänga in henne i buren med de små. De fick åka varsin transport till Kumla.

Väl i Kumla röntgades Chanel, inget foster och ingen moderkaka fanns kvar i buken. De tog en massa prover på henne och under tiden fick jag nappa de små som var hungriga. De fick varsin droppe sockervatten på tungan innan jag började. När Chanel var klar ville hon till sina ungar och strax därpå lade hon sig tillrätta och alla fya hittade varsin "tutte"

Alla prover var normala men hon låg lite lågt med kalk och var lite uttorkad. De satte dropp på Chanel med kalk. Hon låg med doppet drygt tre timmar och under tiden diade alla fyra så fint.

Den dödfödda kattungen som låg i gult fostervatten hade tydligen bajsat (En vän upplyste mig om det när jag förtvivlat berättade om det gula fostervattnet) Frågade veterinären om det och ja, kattungen hade troligen bajsat.

Nu är vi äntligen hemma igen och det känns bra! Det har varit en omtumlande dag men jag har lärt mig en del nya saker. Jag är otroligt glad över att Chanel burit på sex kattungar, ledsen över att vi förlorade två och lycklig över de fyra som nu ligger i bolådan <3

Vill tacka för allt stöd, alla fina kommentarer på facebook och de sms/meddelanden jag fått - det VÄRMER - TACK!!

 

/a.jpg

/s.jpg

Chanel ligger med dropp - lugn och still

/d.jpg

Skönt att vara hemma igen <3

 

Vill du bli informerad om senaste nytt med ett Nyhetsbrev?

 blogglista.se

Klicka gärna på "Blogglista-knappen" så hamnar vår sida högre upp ;-)

23 Feb 2018

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)