Färskfoder

Jag har länge funderat på det här med färskfoder och skulle gärna se att mina katter åt det. Jag har prövat lite då och då men det har inte varit någon "hit". Matte har gett upp när katterna bett om "riktig" mat istället för det där färska som serverats. När Mango flyttade hit gav jag henne färskmat och hon åt lite av det. Ju äldre hon blev så föredrog hon den andra maten. Diva har sedan hon flyttade in ätit sina "köttbullar" varje dag även om hon ätit annan mat också.

Nu är ingen katt dräktig eller digivande och kattungarna har flyttat så vad passar bättre än att göa ett nytt allvarligt försök att introducera färskmaten?

Bakgrund:

Katten är en jägare och köttätare, det betyder att kattens matspjälkningssystem och metabolism är anpassat för animalisk föda rik på proteiner, och inte en stärkelserik diet.  Jag vill ge mina katter en så naturlig föda som möjligt och har även av den anledningen gått över till spannmålsfri mat sedan tre år tillbaka.

Kattmat av kvalitet, spannmålsfri och med ett högt köttinnehåll är dyrt. En liten burk på typ 70 gam kostar mellan 10-20 kronor.

Färskmat - varsågoda:

Jag serverar färskmaten 3 ggr/dag - morgon, eftermiddag och kväll. Som vanligt finns det fri tillgång på spannmålsfritt torrfoder i flera olika skålar.

I dag är det dag 2! Alla tre katter har ätit av maten även om de inte kastar sig över den.

Hur det kommer att gå? Jag kommer att rapportera med jämna mellanrum ;-)

 

/vom.jpg

Länk till Vom og Hundemats hemsida

 

 

Vill du bli informerad om senaste nytt med ett Nyhetsbrev?

 blogglista.se

Klicka gärna på "Blogglista-knappen" så hamnar vår sida högre upp ;-)

 

6 Oct 2016

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)