Förbereder för utställning

Ja, idag har jag badat både Diva och Mango. Kändes lite som ett löpande band, det var strukturerat och följde planen. Först badade jag Diva, hon har mer och tjockare päls än Mango. Schamponera två gånger och sen skjölja, skjölja och skjölja och sen avsluta med att skjölja igen. Att skjölja pälsen är A och O. När man tycker att man är klar då skjöljer man lite till. Diva är lätt att bada, trots att hon har en förskräcklig egen vilja så finner hon sig i att stå på trimbordet i duschen. Handdukstorkade henne så gott det gick.

Sedan badade jag Mango. Hon har ju gjort det så många gånger så hon protesterar knappt. Samma procedur med henne men det gick snabbare eftersom hon har mindre päls.

När katterna fått självtorka ett tag var det dax att föna. Tog Mango först eftersom Diva fortfarande var väldigt blöt. Det tar ett bra tag att blåsa pälsen torr men Mango var tålmodig och så lugn och snäll. Sedan var det Divas tur. Det känns som om det tog en evighet att få henne torr men till slut så. Diva protesterade lite på slutet men var annars väldigt duktig.

Nu får katterna hållas inomhus så inte pälsen blir smutsig eller så de får några fästingar. På lördag är det dax, då åker vi till Forshaga på utställning

/mango1.jpg

/diva1.jpg

/mango2.jpg

Vill du bli informerad om senaste nytt med ett Nyhetsbrev?

 blogglista.se

Klicka gärna på "Blogglista-knappen" så hamnar vår sida högre upp ;-)

30 Jun 2016

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)