Handskar, sockor och kilar?

Inte nog med att kattungarna ska se ut som en birma i kroppstyp, huvud, ögon, päls och uttryck.... de ska helst även ha "markeringarna", dvs vita tassarna på fram- och bakben samt en vit kil på bakbenens has. Dessutom bör de vara jämna runt om och kliarna snygga.

Problem uppstår när man får "ljusa" färger, att se hur handskar, sockor och kilar ser ut! På en solid/tabby brun- eller blåmaskad brukar man se detta tidigt, redan vid två-tre veckors ålder faktiskt.

Jag har studerat T-kullen i många olika ljus, använt vita papper, mörka rum, uv-lampa, dagsljus och kvällsljus men ändå är jag inte säker på deras markeringar. De allra flesta gånger jag tittar på dem tycker jag att alla har vitt men de är "låga" på det vita alla tre... både fram och bak. I ett annat ljus kan jag helt plötsligt se att tjejerna har strumpor upp till knäna på framtassarna? Eller perfekta markeringar precis i böjen. Har tom sett att de helt saknar vita tassar? Så, bara att avvakta.... ju äldre de blir ju mer maskar de ju ut (färgen mörknar)

Oavsett det vita tycker jag att hela kullen är bra i typ med fina huvuden och mörkt blå ögon.

/img-8603.jpg

Tingeling 6 veckor gammal

blogglista.se

Klicka gärna på "Blogglista-knappen" så hamnar vår sida högre upp ;-)

25 Oct 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)