Nu är Izor chippad

Så äntligen.... varje gång jag bestämt att det var dax för Izor att bli kemiskt kastrerad med ett chipp har det kommit något emellan. Sist ringde de återbud då veterinären var sjuk. Men idag blev det gjort. Nu hoppas jag att Izor lugnar ner sig lite och att han har mer tid att ligga i soffan och gosa. 

Att jag valt att chippa Izor har flera anledningar. Först och främst för att det är JOBBIGT att bo tillsammans med en fertil hane. Vissa nätter är som en mardröm, han verkligen rååååååmar och skriker så det finns inte en chans att få sova ordentligt. Sedan händer det att han markerar och det är en stress i sig att varje gång man kommer hem gå runt med den där "blåa lampan" och titta om det hänt en "olycka" någon stans. Det har det oftast inte men det har hänt.

Izor har inte gått ner sig av sin fertilitet, han väger fortfarande 5,8 kg men i de perioderna när han skriker som mest kan han inte må speciellt bra. Nu får han en paus.

Izor har fått två kullar (4 kattungar) och väntar två kullar nu i jul-nyår. Ett lagom antal kattungar att göra en första utvärdering på.

Sedan ska vi på 2 veckors semester i maj-juni så han får inte pata Chanel efter december månasd för att inte ha kattungar hemma då vi åker.

Så nu hoppas jag att det inte tar mer än några veckor innan chippet verkar ;-)

/img_9110.jpg

Vill du bli informerad om senaste nytt med ett Nyhetsbrev?

 

blogglista.se

Klicka gärna på "Blogglista-knappen" så hamnar vår sida högre upp ;-)

9 Dec 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)