Ny mamma

Jag tänkte tanken i samma stund som Mangos mjölk sinade, att jag kunde lägga Ösa till Åfelia när hon fått. Nu blev det inte riktigt som planerat då Åfelia fick snittas. Hon mådde inte heller alls bra efter snittet. Igår var första dagen hon var som vanligt, hon åt själv och hon lämnade bolådan för lite mys. När vi gick och lade oss i går kväll kom Åfelia skuttandes (kattrummet där hon har sina små ligger i anslutning till vårt sovrum) Hon visste inte till sig och visade sig från sin bästa sida, hon gjorde kullerbyttor i sängen och lät som ett tröskverk. Jag somnade med henne på min kudde.

Igår brydde sig Mango mindre om Ösa än vad hon gjort de andra dagarna. Hon har inte legat hos Ösa långa stunder i bolådan men hon har när jag matat klart hoppat in och skött tvätt, kissat och bajsat henne. I går gjorde hon inte ens det utan låg bara på soffan bredvid bolådan och tittade. Hon tvättade Ösa lite grann då jag lade Ösa till henne men mer var det inte.

Det jag var rädd för om jag skulle lägga Ösa till Åfelia var att stressa Åfelia, riskera hennes mjölkproduktion och Ajax & Aladdins viktuppgång. Båda kattungarna hade ökat i vikt även under natten så.... och Mango brydde sig inte..

.... jag matade Ösa som vanligt i morse och smetade sedan lite smör vid hennes svansrot. Så bar jag upp henne till Åfelias bolåda. Åfelia luktade inte ens på henne utan slickade bums bort smöret och sedan tvättade hon hela Ösa, från topp till tå. Ösa såg ut som jag vet inte vad, hon var blöt och pälsen stod åt alla håll. Åfelia verkade acceptera att få en unge till. Det var fantastiskt att få sitta där och titta på, jag måste erkänna att jag blev tårögd.

Under dagen har Ösa diat sin nya mamma och jag har fortsatt att mata Ösa men inte lika ofta. Ösa har bara ätit typ hälften/mål mot vad hon gjort innan.

Jag städade ur matrummet där Mangos bolåda stått och tog bort bolådan. Mango har inte ens letat efter Ösa eller på något sätt visat att hon funderar på vart hennes kattunge tog vägen. Hon har mestadels legat i katträdet på altanen under dagen.

Hur det fortlöper vet jag ännu inte men jag antar att vikterna på kattungarna i kväll kommer att avslöja om alla tre får vad dom behöver. Ösa har iaf fått en mamma att ligga hos, som sköter om tvätt, kissar & bajsar henne och dessutom två "bröder" Ajax & Aladdin.

/img_0461.jpg

/img_0467.jpg

/img_0468.jpg

Vill du bli informerad om senaste nytt med ett Nyhetsbrev?

 blogglista.se

Klicka gärna på "Blogglista-knappen" så hamnar vår sida högre upp ;-)

 

21 Jul 2019

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)