Rapport från bolådan

Lilla "Ö" har fått ett namn - hon kommer att heta ÖSA!

Det är inte lätt att vara ensam kattunge. Jag har nästan ingen erfarenhet alls av det här, har hänt mig bara en gång på 90-talet att det föddes en ensam kattunge. Den var överburen och dog efter några dagar.

Mango hade åtta sprängfyllda juver i torsdags, jag var till och med rädd för mjölkstockning och veterinären rådde mig att försöka "lätta på trycket" vilket jag gjorde.

Ösa ökade 16 gram första dygnet och 8 gram det andra dygnet, en bra viktuppgång. I går stod hon still i vikt och jag fattade inte riktigt vad som hände? Hon tuttade fint på Mango, det var tyst i bolådan även om Mango inte alls tillbringar all tid där. Jag försökte mata Ösa redan igår men hon bara skrek  så jag fick inte i henne mer än några droppar. 

I morse hade hon gått ner 3 gram och jag tittade på Mango. Hm, det verkade inte vara mycket mjölk i dom tuttarna :-(

Jag ringde min veterinär och fick en tid på eftermiddagen. Idag har jag matat på, Ösa har skrikit mer från bolådan och jag har matat. När hon väl fick in snitsen var det relativt enkelt. Hon tappade ytterligare 5 gram under förmiddagen men ökade igen under eftermiddagen med 5 gram.

Hos veterinär Caroline kunde Caroline konstatera att Mango sinat :-( Ösa såg iaf ut att må bra och det fanns inga tecken på uttorkning.

Nu har matte inga problem med vad semesterdagarna ska gå till, Ösa ska matas varannan-var tredje timme - dygnet runt. Tack och lov sköter Mango iaf om resten, dvs kissandet & bajsandet!

Jag hoppas nu att lilla Ösa klarar sig och utvecklas fint. 

/img_0097-2.jpg

ÖSA - 4 dygn!

Vill du bli informerad om senaste nytt med ett Nyhetsbrev?

 blogglista.se

Klicka gärna på "Blogglista-knappen" så hamnar vår sida högre upp ;-)

 

 

15 Jul 2019

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)