Söker nytt hem till Izor

Jag söker ett nytt hem till min nallebjörn Izor.

Izor är en rödmaskad birma på drygt två år. Innekatt men stortrivs ute och ska fortsättningsvis ha den möjligheten att få vistas ute några timmar/dag. Det betyder att han vill ha ett hem utanför tätbebyggt område och utan trafikerade vägar. Izor är nyss kastrerad och revaccinerad. Han har stamtavla och är försäkrad. Om du tror att du har rätt hem till min nallebjörn så hör av dig, ring, PM eller maila.
Har tänkt mig en överlåtelseavgift på 1000 kr       

Varför? Ja, allt blir inte alltid som man tänkt sig. När jag köpte Izor hade jag två honor som det var tänkt att han skulle användas på och jag hade planerat att skaffa ytterligare en hona. Nu blev det inte så, jag hade bara Chanel. Jag chipkastrerade Izor för att kunna använda honom igen senare. Nu tog inte chippet utan han fortsatte att vara "hanig". Han gick även ner i vikt och mådde inte så bra. Beslutet att kastrera honom var därför väldigt enkelt. Även efter kastreringen var han "hanig" och vankade sina turer. Han fick följa med ut på gården och han stortrivdes. Det var som att släppa ut en kalv på grönbete, han hoppade, skuttade och smög. Nu har han fått vara ute några timmar/dag och han är så lugn när han kommer in.

Ska man hålla på med uppfödning ställs man ibland inför just dessa val. Man kan inte ha.... eller jag vill inte ha för många katter. Dels för att de kräver en del både i tid och pengar men även för att katten inte är ett flockdjur. Med fler än fem katter ökar även risken för sjukdomar och smittspridning.

Vid varje parning jag gör är ju förhoppningen att den där kattungen med det lilla extra ska dyka upp och gör den det vill man ju så klart behålla den.

Oavsett är det aldrig ett lätt beslut att omplacera en familjemedlem och jag skulle aldrig göra det om katten inte får ett hem som känns bra.

/img_4611.jpg

 

13 Apr 2016

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)