Tredje dygnet och veterinärbesök för Åfelia

Hela dagen igår "tvångsmatade" jag Åfelia med vatten, ersättning och Hills a/d eftersom hon fortfarande inte hade kommit igång med att äta. Åfelia brukar annars vara den som kommer först på morgonen och stå startklar och vänta tills maten serveras. 

Inte nog med att jag fick "mata" Åfelia, jag försökte även under hela dagen att mata de små eftersom de tappat i vikt. Båda två gapade i högan sky varje gång jag försökte samtidigt som Åfelia blev helt tossig. Det enda jag lyckades få i dem var några droppar varje gång. Däremellan låg de oftast vid var sin tutte.

Det var dubbla känslor att försöka få i dom någonting, jag tror att de gjorde av med mer energi genom att sprattla & skrika än vad de droppar jag fick i dem gav.

Jag kände mig lite mer hoppfull gällande ungarna när jag i morse vägde dem och de gått upp 7 (gul) resp 12 (blå) gram sedan i går kväll. Åfelia måste ju ha någonting i sina tuttar för inte kunde de gått upp så mkt av mina små droppar?

I går kväll bestämde jag mig för att Åfelia måste kollas upp. I morse ringde jag kliniken som snittat henne. De hänvisade till djursjukhuset eftersom de ansåg att hon troligen behövde dropp och inneliggande vård.

Bara tanken på att sitta en timme i bilen med en skrikandes Åfelia (hon avskyr att åka bil) och hennes små gjorde mig grinfärdig. 

Jag ringde min veterinär Caroline som har en liten mottagning hemma och hon kunde ta emot oss om 30 minuter. Där satt jag i morgonrock och kände mig bedrövlig men det var bara att få på sig kläder och lasta in Åfelia & ungar i bilen. Åfelia gapade hela vägen, tur att resan gick på 10 minuter. Åfela fick dropp och kattungarna var inte alls uttorkade. Det känns fantastiskt att ha en sådan underbar veterinär som Caroline i närheten - Tack Caroline, utan dig hade jag brutit ihop.

Väl hemma har jag lagt all energi på Åfelia och "tvångsmatat" henne med a/d. Ungarna ligger för det mesta vid varsin tutte eller sover och jag brydde mig inte ens om att försöka mata dem under dagen. Jag vägde dem för en stund sedan och de har gått upp 7 (gul) resp 3 (blå) gram sedan i morse. Sista 1 1/2 dygnet från igår morse till klockan15 idag har de ökat 14 (gul) resp 22 (blå) gram.

Det här var alltså det fjärde veterinärbesöket på 8 dagar :-P

/img_0294.jpg

Jag har precis bestämt mig för vad killarna ska heta, det blir en AJAX (gul) & en ALADDIN (blå)

Vill du bli informerad om senaste nytt med ett Nyhetsbrev?

 blogglista.se

Klicka gärna på "Blogglista-knappen" så hamnar vår sida högre upp ;-)

19 Jul 2019

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)