Välkommen U-kullen

Så äntligen på dag 70 kom det två små ullstrumpor! Chanel började med värkar vid 7-tiden i morse, 7.45 var den första född. Hon var så duktig Chanel, hade rejäla krystvärkar och efter några stycken sa det "plopp". En liten tjej på 90 gram. Chanel slickade henne genast torr efter att ha tagit bort hinnorna.Efter en kvart kom moderkakan och hon navlade av och åt upp den. Den lille började dia ganska omgående....... så kom det några krystvärkar till och jag tänkte att det här går ju fort. Sedan hände ingenting, Chanel hade svaga krystvärkar, cirka två-tre åt gången men bara var 30:e 40:e minut. Vid 12-tiden började om hyperventilera och jag såg att hon inte mådde bra. Klockan 13.30 kom vi till veterinären, Distriktsveterinärerna I Bergslagen. Vi blev väl mottagna och efter att han (vet. Fredrik) känt på Chanel blev det röntgen, varken jag eller Fredrik kände att det rörde sig så jag trodde att det var en död unge i mahgen. På röntgen såg vi en unge som låg helt rätt. Chanel fick en infart och därefter kalk intravenöst. Vi skulle pröva det först då veterinären trodde att hennes värksvaghet berodde på kalkbrist. Om inte det funkade skulle hon få värkstimulerande och om inte heller det hjälpte skulle det bli snitt.

Någon minut efter kalkinjektionen fick Chanel rejäla värkar och unge nummer två, en hane, föddes hos veterinären bara minuter senare klockan 15.30. Chanel tog hand om den direkt och den levde :-D Moderkakan kom med nästa krystvärk. Nu var det bara att plocka bort infart och åka hem igen. Jag är så glad att allt gick bra!

När något händer som inte är enligt manualen kommer många tankar. Dels vill man inte åka någonstans om det inte är nödvändigt, för honans skull. Man vill heller inte vänta så att det blir försent. Jag har 5-6 mil till Kumla, 4 till Örebro och fem minuter in till LIndesberg. För mig var valet enkelt den här gången, det blev LIndesberg. Jag hade redan i telefon fått bekräftat att de hade utrustning/kompetens för att snitta om det skulle behövas. Jag kände att jag gjorde rätt som åkte när jag gjorde, Chanel var påverkad och mådde inte bra. 

Äntligen hemma igen bäddade jag rent i bolådan och där ligger de nu så sött alla tre. Chanel är slut men båda ungarna diar för fullt och är så nöjda. Pojken vägde 109 gram.

/img_4408.jpg

/img_4409.jpg

blogglista.se

Klicka gärna på "Blogglista-knappen" så hamnar vår sida högre upp ;-)

11 Jun 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)