Utställningshelg

Den här helgen har det varit utställning både lördag & söndag! I fredags var det bad av både Sally och Diva. Att bada är det som går fortast. Det som tar tid är att föna pälsarna torra. I lördags var det Sally som ställdes ut i Örebro. Det var rasklubben ACC som anordnade utsställningen som var i Brunnsparken. Det var drygt 100 Amerikanska Cocker Spaniels anmälda. Det var Sallys första utställning. Hon skötte sig bra men i ringen ville hon inte visa upp sig trots att jag "ordnat" med en duktig handler. Domaren tyckte hon hade ett sött ansikte och att hon behövde öva på de olika momenten i ringen!

/img_9761.jpg

/img_9763.jpg

/img_9780.jpg

I dag har Diva och jag varit i Norrköping på Östkattens utställning. Där var det gott om tomma burar då många utställare bestämt sig för att stanna hemma. Bakgrunden är att många katter blivit sjuka efter utställningen som var i Falun förra helgen. De drabbade katterna har blivit magsjuka och det har skrivits mycket om detta i olika grupper på Facebook.

Det vi ska komma ihåg är att det ALLTID finns risk för smitta när man samlar många katter. Själv ansåg jag inte att smittorisken skulle vara högre i Norrköping bara för att många katter insjuknat i Falun. Snarare tvärt om då det uppmärksammats och förhoppningsvis alla tänker sig för och vidtar extra försiktighetsåtgärder. Förr var det 14 dagars regel, det betydde att det måste gå minst 14 dagar mellan utställningarna och därmed var det omöjligt att ställa ut två helger efter varandra. Kanske något att införa igen? Östkattens utställning var lika trevlig som vanligt även om det var mindre katter där. Det tråkiga är att vissa utställare som varit i Falun även kom till Norrköping. Då man kan bära med sig smittan även om katten är frisk tycker jag det var onödigt!

Diva fick en bra bedömning och sitt andra CAC. Domaren påtalade att hon som 03 ska ha minst 25% vitt och han hade önskat någon mer fläck med vitt på rygg eller nacke!

 

/img_9884.jpg

/diva.jpg

/cac.jpg

 

Vill du bli informerad om senaste nytt med ett Nyhetsbrev?

 blogglista.se

Klicka gärna på "Blogglista-knappen" så hamnar vår sida högre upp ;-)

 

9 Oct 2016

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)