Välkommen D2-kullen

I natt födde Blixtra sina kattungar (dag 64)

Jag märkte redan igår kväll att hon ville vara nära mig. Hon lade sig i mitt knä men det blev för varmt så hon låg på golvet och följde med mig om jag gick någonstans. Jag brukar vara lite nojjig och "vakta" flera dygn i förväg men inte trodde jag på allvar att det var så nära tills det var dax. Jag gick och lade mig strax efter midnatt och somnade. Vaknade av att Blixtra skrek rakt ut. Tände lampan i sovrummet och där låg hon på rygg med magen i vädret och skrek. Hundarna låg bredvid henne och några katter till. Jag såg yrvaket att en halv unge hängde ut, vattnet hade gått så det var blött i sängen. Klockan var 03.02.

Jag brukar vara väl förberedd med att ha allt framplockat, papper, penna, sax, filtar, handdukar, våg och allt annat som kan vara bra att ha vid en förlossning. Nu hade jag ingenting. Jag bar BLixtra snabbt till bolådan och klockan 03.15 kom första ungen ut (en svart 03). Det gick en timme och ingenting hände. Mentalt började jag fundera på vart och hur jag skulle kunna åka med henne om det behövdes. Blixtra morrade och morrade. Hon hade krystvärkar men det kom bara några stycken och sedan var det lugnt ett tag. Nästan två timmar efter den första kom nummer två klockan 05.12 (en blå 03). Blixtra åt upp moderkakorna men var dålig på att slicka ungarna torra så jag fick hjälpa till med det jag hade nära, en filt.

Klockan 05.52 föds nummer tre, en unge med navelbråck och tarmarna utanpå. Den levde endast några minuter. Det var riktogt otäckt att se och den första defekta unge jag sett födas. Jag hann inte fundera så mycket för bara 13 minuter efter, klockan 06.05 kom nummer fyra (en choklad 03). Blixtra åt duktigt upp moderkakorna men jag fick hjälpa till att få ungarna torra. Jag trodde nästan att hon var klar och serverade henne en halv burk med A/d vilket hon åt upp med god aptit. Klockan 7.20 kommer nummer fem (en svart 01)

Jag bäddar rent och Blixtra har slutat morra och lägger sig tillrätta. Jag samlar ihop blöta och blodiga filtar och stoppar dem i tvättmaskinen. När jag kommer in till Blixtra igen är hon på väg att föda unge nummer sex. Den kommer 7.51 (en lila 03) och bara fyra minuter senare en till, nummer sju. Klockan 7.55 (en lila 03)

Blixtra är trött, hon lägger sig till ro och alla sex diar fint. Själv hann jag inte riktigt med på slutet och jag fick räkna dem några gånger för jag trodde inte riktigt att jag hade full koll. 

Kön? Det får jag kolla ordentligt i morgon. Matte är jättetrött efter bara tre timmars sömn inatt.

/img_8226.jpg

Nr 1 (n 03)

/img_8202.jpg

NR 2 (a 03)

/img_8207.jpg

Nr 4 (b 03)

/img_8210.jpg

Nr 5 (n 01)

/img_8220.jpg

Alla sex torra & nöjda

/img_8238.jpg

/img_8257.jpg

Vill du bli informerad om senaste nytt med ett Nyhetsbrev?

 blogglista.se

Klicka gärna på "Blogglista-knappen" så hamnar vår sida högre upp ;-)

 

20 Oct 2020

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)