Välkomna E2-kullen

Edith har blivit mamma! Hon har två små hanar som vi hjälps åt med att ta hand om och vi håller alla tummar att dom klarar sig!

Att Edith skulle bli mamma nu var inte alls planerat. Eftersom Nappe ännu inte visat några tecken på att vara fertil ännu och totalt ignorerat både Blixtra och Diva trots att de löpt flera gånger så gick han här hemma tillsammans med de övriga. 

Helt plötsligt så parade han Edith, jag hade inte ens sett att hon löpte. En parning och sedan blev dom åtskilda. En parning räckte och Edith var dräktig.

Dag 62 födde hon tre kattungar. Den första kom ut utan hinnor och var dödfödd. Den andra kom strax efter, även den utan hinnor och svag. Inte ett pip. Kattunge nummer tre kom i hinnor men även den var slö. Edith navlade själv av de två som levde och slickade dem torra samt åt upp moderkakorna. Tvåan klarade sig inte utan dog inom 12 timmar. Kvar var trean som inte riktigt klarade av att tutta på mamma katt. Jag började ge tillägg varannan timme dygnet runt men Trean ville varken suga eller svälja så det blev droppvis. Han förlorade i vikt. Värmedyna i bolådan och en värmenalle till den ensamma kattungen. Jag hade inte så stora förhoppningar att klara honom. I går natt födde Edith ytterliga två kattungar. Den första dödfödd men den andra levde och verkade piggare än de hon tidigare fött. (Tänk att hon hade fem kattungar i magen)

Så, nu hjälps vi åt och håller alla tummar för de två killar hon har. Båda röd/vita, den första född 3/7 - en 03 och den sista född 5/7 - en 01. Idag är första gången de känns lite piggare och har ökat lite i vikt.

/img_2682.jpg

 

6 Jul 2021

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)