Y-kullen 10 veckor

Igår blev Y-kullen 10 veckor gamla! Jag tog några foton på dem igår men hade egentligen varken tid, ork eller tålamod. Jag har jobbat hela helgen och jag gör långa nattpass. Det betyder att min helg nästan bara består av jobb och sova. Den här helgen har det även blivit en hel del katt då kattungarna pendat mellan att må bra och inte må bra. När pencillinet tog slut fck de sämre matlust. Sämre matlust betyder viktminskning. Alla sex har återigen tappat i vikt. Två gick ner i vikt natten till torsdag och fyra gick upp, natten till fredag var det två andra som gått ner och de som gått ner gick upp. Bajset blev lösare och någon/några har under helgen kräkts. 

Jag har varit förtvivlad och orolig, hållt på med"tvångsmatning" och försökt hitta något som de gillar. I kväll var det menngen att alla tio kattungar (både Y & Z-kullen) skulle åkt till Caroline och fått sin första vaccination. Så blev det inte, ingen blev vaccinerad.

Det blev ett besök på Djursjukhuset  Kumla igen i stället. Alla sex ungar undersöktes noga igen, lyssnade på hjärta, andning, klämde på mage, tittade på slemhinnor, tempades och bedömde allmäntillstånd.

Yambalaya, YumYum och Yam Yam var det full fart på. De hade även ätit mat både i går och i morse. Yakira hade gått ner i vikt trots att hon dagen innan ökat. Yin Yin gick upp fint i början på veckan men hade nu tappat. Han hade även darré. Youline har också tappat och både hon och Yin Yin var mer stilla och lugna, allmänpåverkade. Youline hade ingen matlust alls.

Alla kattungar fick vätska och medicin mot illamående. Youline, Yin Yin och Yakira fick en ny pencillinkur på 7 dagar.

Bilderna är från igår, klicka på dem för att se dem i större format

Vill du bli informerad om senaste nytt med ett Nyhetsbrev?

blogglista.se

Klicka gärna på "Blogglista-knappen" så hamnar vår sida högre upp ;-)

 
9 Oct 2017

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)